Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
   Rebutjar

Carles Cano Peiró

Biografia

Carles Cano Peiró

Carles Cano. València 1957. Llicenciat en Filologia Valenciana. Durant més de 20 anys va treballar com a professor de llengua i literatura. Actualment viu del Conte. Autor de Literatura Infantil i Juvenil, amb més de 50 llibres publicats en diverses llengües. Ha treballat com a guionista de ràdio, televisió, i còmics, així com autor teatral i contacontes.

Com a narrador oral ha participat en diversos festivals internacionals com la Maratón de Guadalajara, el festival internacional de los Silos (Tenerife) Un Madrid de Cuentos, "En Veu alta" (Vilafranca del Penedés), o en els festivals de narradors en llengua Catalana de Pont de Suert (Lleida) o Torredembarra (Tarragona) entre altres. També ha contat per tot el territori espanyol i ha actuat diverses vegades al Marroc, Guinea Equatorial, França i el Regne Unit.

Ha rebut diversos premis entre ells el "Premio Lazarillo" en 1994 per "Te pillé Caperucita" (ed. Bruño) el Premon "Samaruc" dels bibliotecaris valencians en 1996, I el premi "Hospital Sant Joan de Déu" de 2008 per. "Per un botó". Ha sigut seleccionat en la llista d'honor de la C.C.I en els anys 1995 i 1998 i La seua obra '¿En qué es diferencian el blanco y el negro?' (Aura Comunicació) I "Te pillé Caperucita"(Bruño) van ser selecionades per als "Withe Raven" per la Jugend Bibliothek de Munic en 1996.

Es dedica a la poesia visual i objetual des del 2000, que va muntar una exposició de poesia visual amb els seus alumnes de literatura titulada "POEMES BROEMES I ALTRES ARTIFICIS. En 2003 va exposar una altra titulada "CARTES" amb els naips com a motiu central. I en 2005 va impulsar el projecte "BESCANVI", una exposició-intercanvi d'obra amb més de mig centenar de poetes, il·lustradors, dermatòlegs, titellaires, pintors, escultors i professores d'anglés.

Ha participat com a conferenciant en diverses trobades, taules redones, jornades… etc, referides a Literatura Infantil i Juvenil, ràdio, televisió, teatre, poesia visual i literatura oral.

(Actualitzat 25/03/10)

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

L'Associació d'Editors del País Valencià recolza l'activitat dels creadors i rebutja la pirateria i la reproducció il-legal de tots els
productes culturals: llibres, música, pel-lícules, vídeojocs, i programes d'ordinador.
Carles Cano Peiró | valencianbooks.com
Principal Llibres Escriptors Contacte Cercar Tema Hemeroteca subscriure's