Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
   Rebutjar

Joaquim G. Caturla

Biografia

Joaquim G. Caturla

Joaquim Gonzàlez i Caturla (Alacant, 1951) és escriptor i professor de llengua i literatura. La seva producció literària abraça diversos gèneres, com la narrativa infantil i juvenil, adulta i eròtica. També compta amb reculls de rondalles com les dues antologies Rondalles de l'Alacantí (1985) i Rondalles del Baix Vinalopó (1987) que són molt ben acollides per públic i crítica, que en destaca la gran tasca lingüística de l'escriptor.

Si bé el gruix de la seva obra el formen el relat breu i la narrativa juvenil, Caturla comença a publicar novel·les per a adults en els últims anys. Com ja succeeix amb la narrativa, els premis també distingeixen la seva tasca de novel·lista i el 2006 obté el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians per L'home de l'estació, que també guanya el Premi Ciutat de Xàtiva-Blai Bellver de narrativa (2004).

Joaquim G. Caturla sap acostar-se als diferents públics. La seva gran versatilitat li permet desprendre tant un llenguatge fresc i atrevit (Tot l'estiu per davant, 1992), com un de finament eròtic. Les seves obres són finestres obertes a mons completament diversos, però que tenen com a denominador comú el lloc on se situen. La ciutat d'Alacant i el seu entorn és el punt on convergeixen les històries traçades des de la ploma de Caturla, sempre amb el coixí d'una llengua riquíssima i acuradament seleccionada per a cada ocasió.

Font i més informació a:

http://www.escriptors.cat/autors/gcaturlaj/index.php

(Actualitzat 10/06/2010)


 

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

L'Associació d'Editors del País Valencià recolza l'activitat dels creadors i rebutja la pirateria i la reproducció il-legal de tots els
productes culturals: llibres, música, pel-lícules, vídeojocs, i programes d'ordinador.
Joaquim G. Caturla | valencianbooks.com
Principal Llibres Escriptors Contacte Cercar Tema Hemeroteca subscriure's