Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
   Rebutjar

Mercé Viana i Martínez

Biografia

Mercé Viana i Martínez

Mercé Viana (Alfafar, l'Horta, 1946). Pedagoga i escriptora. 

Mestra i llicenciada en Filosofia i Ciències de l'educació, especialitzada en didàctica de la llengua, ha treballat en les diverses etapes educatives, des de la infantil fins a la universitària. Seguidora de Freinet, s'integra en els moviments de renovació pedagògica i exerceix de formadora del professorat a més de dirigir la revista Espais Didàctics. Té publicades un gran nombre d'obres didàctiques entre llibres de text i quaderns de lectura comprensiva. Per altra banda són destacables els seus articles sobre temes pedagògics. Ha rebut el reconeixement de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. 

Amb la voluntat d'incidir en l'aprenentatge dels més joves, és una escriptora prolífica de narrativa infantil i juvenil que compta amb més d'un centenar de contes, plens de fantasia, entre textos dedicats als més petits com L'abecedari fantàstic (2010) i altres contes adreçats a infants i joves. Algunes d'aquestes narracions com Mei Mei vol ser rei (2005), Lula i les abelles , Les petjades d'Àfrica (2012) o Ximena, Ximenissima (2017) han obtingut premis als millors llibres infantils i juvenils. 

També ha escrit poesia per a adults. Amb l'obra Ai del dolor del buit (1991) ha rebut el premi La Forest d'Arana de València. 

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. 

 

(Actualitzat 13/06/2017)
Font: AELC

 

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

L'Associació d'Editors del País Valencià recolza l'activitat dels creadors i rebutja la pirateria i la reproducció il-legal de tots els
productes culturals: llibres, música, pel-lícules, vídeojocs, i programes d'ordinador.
Mercé Viana i Martínez | valencianbooks.com
Principal Llibres Escriptors Contacte Cercar Tema Hemeroteca subscriure's